Catalog independent de cosmetice · actualizat noiembrie 2026

cecosmetice.ro

Ingredient cosmetic

Silicon volatil

Cyclopentasiloxane

Apare în 405 produse din catalog

Pe scurt

Silicon ușor, folosit pentru textură fină. Se evaporă rapid și este sigur în cosmetice.

Fișă tehnică

CosIng · Comisia Europeană

Ce rol are în formulă

Condiționare piele · emolient Condiționare păr Condiționare piele Solvent

Cyclopentasiloxane is the cyclic dimethyl polysiloxane that conforms to the formula:

CAS

541-02-6

EC / EINECS

208-764-9

De ce contează

Funcțiile vin din sursa oficială europeană

CosIng este baza de date a Comisiei Europene pentru ingrediente cosmetice. Funcțiile declarate descriu rolul tehnic în formulă, nu o evaluare a siguranței.

Vezi fișa oficială CosIng

Întrebări frecvente

Cyclopentasiloxane: întrebări frecvente

Ce este Cyclopentasiloxane?

Silicon ușor, folosit pentru textură fină. Se evaporă rapid și este sigur în cosmetice.

În ce produse apare Cyclopentasiloxane?

Apare în 405 produse din catalog. Lista completă este afișată mai jos.

Ce rol are Cyclopentasiloxane în formulă?

În CosIng este încadrat cu funcțiile: Condiționare piele · emolient, Condiționare păr, Condiționare piele, Solvent.

Cum citim eticheta

Contează concentrația, nu doar prezența

Ingredientele sunt listate aproximativ în ordinea concentrației, până la 1%. Un ingredient poate fi sigur în cantități mici și iritant în cantități mari. Dacă ai piele reactivă, testează produsul pe o zonă mică înainte de utilizare.